Azië - Bamboe

Tussenstop nr.: India

Bamboe, het werkt als een gum!

Naam: Bamboe
Latijnse naam: Bambusa arundinacea
Plaats: India
Soort: Plant
Gebruikte deel/delen: Sap

Tranen van geluk

De Bambusa arundinacea, die in India veel voorkomend is, is een snelgroeiend riet met een lange, holle stengel. Uit de knopen van de stengels parelt een kostbare vloeistof, "bamboetranen" genaamd of in India "tabashir". Tabashir is zeer rijk aan siliciumdioxide en wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt om zijn heilzame werking op gewrichten en om zijn revitaliserende en herstellende eigenschappen.

Cosmetische effectiviteit

Uitstekende exfoliant

Van oudsher heeft het extract van bamboesap een verstevigende werking op de huid. Het uit bamboesap gewonnen poeder wordt gebruikt om te matteren wanneer de huidstructuur fijn is en om te exfoliëren wanneer de huidstructuur grof is.

De voordelen van bamboe vind je terug in...

  • Blush Prodige

    42,00€
    Kopen
  • Exfoliating Body Scrub for Smooth Skin

    42,50€
    Kopen

    Reis verder

    Vlieg naar een andere bestemming

    Kies een continent
    Kies een beauty-wens
    Amerika Europa Afrika Azië Oceanië AMERIKA EUROPA AFRIKA AZIË OCEANIË