Afrika - Senegalese acacia

Tussenstop nr.: Sahara-regio

Tropische schoonheid

Naam: Senegalese acacia
Latijnse naam: Acacia senegal
Plaats: Sahara-regio
Soort: Boom
Gebruikte deel/delen: Sap

Een zeldzaamheid!

De Senegalese acacia uit de tropische gebieden van West-Afrika, staat vooral bekend om het sap dat uit de bast sijpelt zodra deze wordt ingekerfd. Dit sap - dat Arabische gom of acaciagom wordt genoemd - verzorgt beschadigingen aan de boom en wordt sinds jaar en dag gebruikt als bindmiddel of geleermiddel. Tegenwoordig wordt Arabische gom gebruikt in de farmaceutische, voedingsmiddelen- en textielindustrie.

Een gladde en gehydrateerde huid

In cosmetica helpen de microparels van de acacia het huidoppervlak glad te maken, terwijl de PLANTAARDIGE MICROPATCH - die onder meer bestaat uit acaciagom - als het ware een laagje aanbrengt op de huid waardoor deze wordt beschermd tegen uitdroging.

Ontdek de heilzame werking van Senegalese acacia

Reis verder

Vlieg naar een andere bestemming

Kies een continent
Kies een beauty-wens
Amerika Europa Afrika Azië AMERIKA EUROPA AFRIKA AZIË OCEANIË