Azië - Tamanuboom

Tussenstop nr.: Indonesië

Zeg nee tegen een droge huid!

Naam: Tamanuboom
Latijnse naam: Calophyllum inophyllum
Plaats: Indonesië
Soort: Boom
Gebruikte deel/delen: Zaad

Schoonheid van de oceanen

De tamanuboom die oorspronkelijk afkomstig is uit het kustgebied van de Indische en de Stille Oceaan, is een vorstelijke boom. Deze door de Polynesiërs aanbeden boom, werd gebruikt voor het beeldhouwen van heilige objecten. Uit het zaad van de tamanuboom wordt een olie verkregen die bekend staat om zijn geneeskrachtige, desinfecterende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Een fluweelzachte huid!

Tamanuolie, dat rijk is aan omega 6 en 9-vetzuren, wordt van oudsher gebruikt om de huid te voeden en om de opperhuid te beschermen tegen uitdroging. De laboratoria van Clarins maken gebruik van een biologische tamanuolie.

De laboratoria van Clarins maken gebruik van een biologische tamanuolie.

    Reis verder

    Vlieg naar een andere bestemming

    Kies een continent
    Kies een beauty-wens
    Amerika Europa Afrika Azië AMERIKA EUROPA AFRIKA AZIË OCEANIË