De Amerika’s - Jojoba

Tussenstop nr.: Argentinië

Zeg nee tegen een droge huid!

Naam: Jojoba
Latijnse naam: Simmondsia chinensis
Plaats: VS, Mexico, Argentinië, Israël
Soort: Struik
Gebruikte deel/delen: Zaad

Het goud uit de woestijn

De jojoba is een struik uit de woestijngebieden van het zuidwesten van Amerika en het noorden van Mexico, die ook wel ‘woestijngoud’ wordt genoemd vanwege zijn uitzonderlijke bestendigheid tegen hitte en tegen de droogte van deze droge gebieden. Uit het zaad van deze struik wordt een olie verkregen waarmee in de traditionele geneeskunst blessures werden genezen en het huidoppervlak werd gehydrateerd.

Cosmetische effectiviteit

Voedend en met een droge textuur

In cosmetica wordt jojoba-olie graag gebruikt voor het voeden van de huid zonder een vette laag achter te laten.

Ontdek de heilzame werking van jojoba

  • Extra-Comfort Anti-Pollution Cleansing Cream

    35,50€
    Kopen
  • Extra-Firming Body Lotion

    58,50€
    Kopen
  • Instant Light Lip Comfort Oil

    23,50€
    Kopen
  • Instant Light Lip Perfector

    19,25€
    Kopen

    Reis verder

    Vlieg naar een andere bestemming

    Kies een bestemming
    Kies een thema
    Amerika Europa Afrika Azië AMERIKA EUROPA AFRIKA AZIË OCEANIË