Europa - Hazelaar

Tussenstop nr.: Frankrijk

Van onschatbare waarde
voor de huid.

Naam: Hazelaar
Latijnse naam: Coryllus avellana
Plaats: Frankrijk, Turkije
Soort: Struik
Gebruikte deel/delen: Vrucht

Er hangt iets in de lucht!

De hazelaar (ook wel hazelnotenstruik genoemd) komt in Europa veel voor in bossen en struiken. In de Keltische traditie worden er allerlei magische krachten aan de hazelaar toegekend: hij symboliseerde de vruchtbaarheid dankzij de overvloedige productie van vruchten - hazelnoten -, maakte het mogelijk om goud en water te vinden, en bevorderde zelfs het liefdesspel... Uit de hazelaar wordt een eetbare olie gewonnen, vloeibaar en fijn, die in de keuken wordt gebruikt om zijn delicate smaak.

Cosmetische effectiviteit

Voorkomt uitdroging

Van oudsher wordt hazelnootolie gebruikt om zijn hoge gehalte aan vetzuren die helpen de huid te voeden en gehydrateerd te houden.

De voordelen van de hazelaar vind je terug in...

  • Toning Body Polisher

    46,00€
    Kopen
  • Tonic Body Treatment Oil

    55,50€
    Kopen
  • Blue Orchid Face Treatment Oil - Uitgedroogde huid

    N/A
    Kopen
  • Body Lift Cellulite Control

     
    Kopen

    Reis verder

    Vlieg naar een andere bestemming

    Kies een continent
    Kies een beauty-wens
    Amerika Europa Afrika Azië AMERIKA EUROPA AFRIKA AZIË OCEANIË