Europa - Watermunt

Tussenstop nr.: Frankrijk

In de benen!

Naam: Watermunt
Latijnse naam: Mentha aquatica
Plaats: Frankrijk, Portugal
Soort: Plant
Gebruikte deel/delen: Het gedeelte bovengronds

Munt van water

De watermunt, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa, is een plant die groeit op vochtige bodems, in de nabijheid van vijvers, meertjes, beekjes of rivieren. In de oudheid en tot de XVIIIe eeuw werd de plant veel gebruikt om zijn aromatische verkwikkende kracht, zijn spijsverterings bevorderende eigenschappen en zijn werking tegen hoofdpijn. Later werd de plant steeds vaker ingewisseld voor groene munt, pepermunt en akkermunt.

Cosmetische effectiviteit

Mooi in vorm!

In cosmetica helpt het extract van watermunt de groei van vetcellen af te remmen en de stevigheid van de huid te bevorderen. Het extract dat wordt gebruikt door de laboratoria van Clarins is afkomstig van biologische landbouw.

De voordelen van watermunt vind je terug in...

  • Body Fit 400 ml

    N/A
    Kopen

    Reis verder

    Vlieg naar een andere bestemming

    Kies een continent
    Kies een beauty-wens
    Amerika Europa Afrika Azië AMERIKA EUROPA AFRIKA AZIË OCEANIË