Azië - Mangoboom

Tussenstop nr.: China

Zoet, boordevol vitamines en een traktatie voor de huid!

Naam: Mangoboom
Latijnse naam: Mangifera indica
Plaats: India, China
Soort: Boom
Gebruikte deel/delen: Pit van de vrucht en het blad

Het geheim zit hem in de pit ...

De oorspronkelijk uit India afkomstige mangoboom wordt in alle tropische landen geteeld, voornamelijk voor zijn vruchten. Het gele en vezelige vruchtvlees is overheerlijk. De pit bevat een eetbare kern waarvan een zeer rijke pasta wordt gemaakt, die lokaal wordt gebruikt voor het binden van sauzen. Door deze pit te persen, verkrijgt men eveneens een plantaardige olie.

Cosmetische effectiviteit

Met antioxidanten en tegen vrije radicalen

In cosmetica wordt mango-olie, dat zeer veel omega 9-vetzuren bevat, gebruikt om de huid te beschermen tegen uitdroging, hem te voeden en soepel en comfortabel te houden. Het extract van mangobladeren, dat rijk is aan polyfenolische stoffen met antiradicalaire en antioxiderende werking, bevordert de bescherming van de huid tegen de schadelijke invloed van uv-stralen.

Ontdek de heilzame werking van de mangoboom

  • Extra-Comfort Anti-Pollution Cleansing Cream

    35,50€
    Kopen
  • Joli Rouge

    26,00€
    Kopen

    Reis verder

    Vlieg naar een andere bestemming

    Kies een continent
    Kies een beauty-wens
    Amerika Europa Afrika Azië AMERIKA EUROPA AFRIKA AZIË OCEANIË